Energiebeurs voor alle inwoners van Oost Gelre

Gepubliceerd op 3 mei 2020 om 13:54

Op zaterdag 21 september 2019 organiseerde Groenkracht een energiebeurs voor alle inwoners van Oost Gelre.

Bezoekers van de beurs in de Mattelier waren doorlopend welkom, toegang was gratis.

Ook was het Zonnepark op de Laarberg geopend. Zie hieronder het programma.

In Sociaal Cultureel Centrum De Mattelier zijn veel regionale bedrijven aanwezig die de bezoekers zullen informeren over isolatie, zonnepanelen, warmtepompen, vloerverwarming, subsidiemogelijkheden, e-bikes, biomassa, ecowoningen, duurzaamheidsleningen, infraroodverwarming, isolatiematerialen en nog veel meer. Alles gericht op het besparen van energie. Wethouder Bart Porskamp komt de beurs openen om 10.30 uur.

Er zijn zo’n 16 stands waar bezoekers informatie kunnen halen. Ook het energieloket van de gemeente Oost Gelre is aanwezig.

 

Daarnaast hebben we interessante lezingen van elk 30 minuten. Zo komt John Arink van de biologisch boerderij Arink uit Lievelde vertellen over zijn filosofie en hoe hij dat heeft toegepast in zijn gebouwen. Arink wil toe naar een eeuwigdurende kringloop en zo onder andere de klimaatverandering temperen. Ook Marieke van Driel zal een lezing verzorgen. Zij adviseert particulieren die actief willen bijdragen aan een duurzame wereld. Daarnaast verzorgen adviseurs van AGEM een lezing. Tijdens de beurs is er ook een interview ronde met inwoners van Oost Gelre die zelf hun huis al hebben verduurzaamd.

Groenkracht is de initiatiefnemer van deze beurs. In navolging van de elektrische autodag in 2018 wilde de coöperatie voor inwoners graag weer een evenement met inspiratie en informatie opzetten. Inmiddels is de samenwerking gezocht met Vragender Duurzaam en Zonnig Zieuwent. Deze coöperaties hebben voor hun leden ook al een beurs georganiseerd. Met z’n drieën willen de coöperaties elk jaar met een evenement inwoners blijven informeren en inspireren. De gemeente Oost Gelre is elke keer, ook in deze beurs, een zeer betrokken partner.

Wilt u weten hoe u kunt bijdragen aan energiebesparing? Zoekt u informatie over maatregelen die in uw huis kunnen worden toegepast en regelingen die u daarbij kunnen helpen?

Op zaterdag 21 september bent u van harte welkom op de Energiebeurs in De Mattelier in Groenlo van 10:30 tot 16:00 uur. De toegang is gratis. Tip van de organisatie: op 21 september is ook het Solarpark op de Laarberg gratis te bezoeken!

Indien u de beurst heeft bezocht horen wij graag wat u er van vond. Laat hier uw reactie achter, kost u 2 minuten: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdN7aMlsOT_WGjGy1QpUijbI5bjihLsoBgFLYn-cvTZeqgY3g/viewform

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.