Ontdek het gemak van een deelauto

Sinds februari 2021 hebben we in Oost Gelre 3 deelauto's ter beschikking aan alle inwoners van Oost Gelre. De auto's zijn bedoeld om de mobiliteit van de inwoners te bevorderen. Daarnaast kan een deelauto tot wel 13 particuliere auto's vervangen. In veel gevallen staat de auto op de oprit namelijk 23 uur per dag stil. Wij vinden dat zonde. Een auto kost veel ruimte, geld en vaak veel fossiele energie. Daarom hebben wij gekozen voor de volledig elektrische Renault Zoe. Deze auto is van alle moderne gemakken voorzien en rijdt schoon en stil door onze mooie straten. 

Een deelauto biedt daarnaast heel veel gemak. Geen gedoe meer met onderhoud, verzekeringen, winterbanden, wassen en stofzuigen. 

Voor wie is de deelauto geschikt?  

Voor mensen die af en toe een auto gebruiken. Bij minder dan 5000 Km per jaar is het al erg interessant. Je hoeft geen grote investering te doen in een auto en je kan heel gemakkelijk stoppen of weer doorgaan met het gebruik van een deelauto. Een deelauto kan daarnaast heel goed een tweede auto vervangen.