Twee nieuwe postcoderoos- zonnedaken in Groenlo

Gepubliceerd op 13 mei 2020 om 16:23

Voorinschrijving nu geopend!

Wij gaan opnieuw twee grote daken in Groenlo voorzien van zonnepanelen met een zogenaamde postcoderoos. Ook u kunt meedoen!

Nadat de afgelopen jaren twee grote bedrijfsdaken en het Marianum- scholengemeenschapsdak in Groenlo werden voorzien van zonnepanelen, stellen dit keer twee Groenlose dakeigenaren aan de rand van Groenlo, aan de Hartebroekseweg, hun schuurdak ter beschikking aan burgers die energie op willen wekken op een dak van een ander. 

Groenkracht Groenlo is in 2015 opgestart door een groep Grollenaren met het idee om gezamenlijk zonnepanelen op grote (bedrijfs-)daken te laten plaatsen. Wie lid wordt van deze coöperatie, koopt voor zo’n 250 euro per stuk één of meerdere zonnepanelen en mag afhankelijk van het aantal gekochte certificaten een bepaalde hoeveelheid stroom afnemen.

Inmiddels heeft de Groenlose energiecoöperatie 80 leden en al 1.100 zonnepanelen gelegd op de daken van de Rouwmaat Groep, de Gebr. Klein Gunnewiek en het Marianum. De twee nieuwe daken betreffen de grote schuren van zowel de familie Groot Kormelink als de familie Bruggeman aan de Hartebroekseweg.

Voorzitter Wil van Lith van Groenkracht: “Als coöperatie zijn wij erg blij dat deze twee Groenlose families hun dak beschikbaar willen stellen voor de burgers van Groenlo en omgeving. Er is veel vraag naar onze zonnepanelen. Het afgelopen jaar moesten wij meerdere keren een “nee” verkopen aan burgers die mee wilden doen met onze coöperatie omdat de drie bestaande daken vol lagen. Maar met deze twee nieuwe daken verwachten we dat er ruim 600 zonnepanelen beschikbaar komen.

De bedoeling is om in het aankomende voorjaar de beide zonne-installaties in de lucht te hebben. De AGEM gaat wederom voor ondersteuning in de uitvoering verzorgen. Naast Grollenaren kunnen ook inwoners van Beltrum, Zwolle, Eibergen en Lievelde meedoen. Het initiatief wordt ondersteund door de gemeente Oost Gelre en krijgt o.a. een provinciale stimuleringssubsidie. Na de zomer worden er een aantal informatieavonden georganiseerd, maar de voorinschrijving is al geopend. 

Wilt u ook groene energie opwekken op het dak van een ander? Schrijf u nu dan alvast geheel vrijblijvend via deze link.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.