VEEL GESTELDE VRAGEN EN ANTWOORDEN OVER ONZE POSTCODEROOSPROJECTEN

Hieronder kunt u de brochure vinden van de twee in 2020 te realiseren daken:

Klik op onderstaande link voor Uw brochure:

Klik Hier

Onze postcoderoos reglementen: klik hier

Ons Privacy regelement: klik hier

Klik op onderstaande link om de presentatie van de infoavond te bekijken 

Presentatie Infoavond 21/6

Onderstaand alle informatie over de reeds gerealiseerde daken ( Rouwmaat/Aktief en Gebr. Klein Gunnewiek)

A – Presentaties en aantekeningen van de Bijeenkomst 14 juni 2016

Download de presentatie over het postcoderoosproject

Download de presentatie van Tenten Solar

Download de Antwoorden op vragen tijdens de bijeenkomst

B – Algemene Informatie

1 Wij verwijzen u voor vragen in eerste instantie naar onze brochure. Download hier onze brochure

Of download hier: de volledige presentatie van de openbare infoavond op 12 januari 2016 in De Bron

2 Hoeveel zonnepanelen gaan we plaatsen?
We gaan in totaal ongeveer 1000 zonnepanelen leggen op verschillende bedrijfsdaken in Groenlo, waaronder het dak van de firma Rouwmaat en de Gebr. Klein Gunnewiek. Mits alle vooringetekende certificaten ook feitelijk worden afgenomen.

3 Wie kunnen er meedoen?
Eigenaren van woningen en huurders die binnen het postcodegebied (postcoderoos geheten) van dit project wonen. Ondernemers kunnen ook mee doen (onder voorwaarden).

4 Welke voordelen heeft het meedoen voor de deelnemers?
De zonnepanelen worden ergens anders gelegd dan op uw dak. Het aanzicht van uw huis blijft dus intact. U heeft dan ook geen omkijken naar het onderhoud en de verzekering van de zonne-installatie. Nog belangrijker is dat de overheid voor 15 jaar de energiebelastingteruggave (nu ongeveer 12ct/kWh) garandeert.

5 Welke voordelen heeft het voor de gemeenschap?
We krijgen van de AGEM voor hun leden ieder jaar een zogenaamde maatschappelijke bijdrage. Dat geld gaat naar de coöperatie en wordt gebruikt vanuit het postcoderoosproject. De leden bepalen waar dit geld aan wordt uitgegeven.

6 Wat kosten de panelen?
De prijs is nu vastgesteld op €246 per certificaat. 1 certificaat staat gelijk aan de hoeveelheid stroom die gemiddeld door 1 paneel is opgewekt.
Het maximum aantal certificaten dat u kunt aanschaffen is 40. Het is raadzaam om niet meer panelen te kopen dan uw huidige stroomverbruik of het stroomverbruik dat u de komende jaren verwacht te hebben.

7 Hoeveel levert 1 paneel in kWh op?
Ongeveer 220 kWh per jaar. De zogenaamde piekopbrengst is ongeveer 240 kWh .

8 Wat is de terugverdientijd van 1 paneel?
Onze berekeningen laten zien dat in grofweg 8 tot 9 jaar de investering is terugverdiend.

9 Hoeveel panelen zijn er nog te vergeven?
Afhankelijk ervan of alle voorinschrijvers daadwerkelijk eerder genoemde aantallen certificaten afnemen zouden nog panelen binnen de huidige installatieplannen (952 panelen in totaal) beschikbaar kunnen komen.

10 Is de postcoderegeling gunstiger dan zelf zonnepanelen op mijn dak plaatsen?
Over het algemeen kun je zeggen dat de postcoderoosregeling gunstiger uitvalt. Vooral omdat ons project 20% subsidie ontvangt van de provincie. Maar indien u een uitermate geschikt dak heeft en gebruik maakt van de (lagere) gemeentesubsidie kan e.e.a. ook gunstig uitvallen. Bekijk onze presentatie voor meer info.

11 Moet ik overstappen naar de AGEM?
Dat hoeft niet, maar:
– niet elke energiemaatschappij wil voor u de energiebelastingsteruggave (kostenloos) regelen. De AGEM doet dit wel. Informeer dus altijd of uw energieleverancier dit voor u regelt;
– de AGEM heeft onze voorkeur want de coöperatie krijgt dan 15 jaar lang een maatschappelijke bijdrage van de AGEM; en daar heeft u als lid ook weer voordeel van;
– als u de energieprijzen van de AGEM vergelijkt met grote aanbieders dan is de prijs bij de AGEM goed te noemen. En met de AGEM investeert u in een regionaal bedrijf met regionale werknemers. Neem eventueel contact op met de AGEM voor energieprijsvergelijkingen of kijk op www.agem.nu.

12 Ik moet een boete betalen bij overstap van mijn huidige stroomleverancier naar de AGEM, wordt dat vergoed?
Als u op minimaal een 3jaars-contract overstapt naar de AGEM neemt de AGEM maximaal €100  overstapboete over. Neem contact op met de AGEM voor de voorwaarden of kijk op www.agem.nu.

13 Kan ik bij verkoop van mijn huis blijvend gebruik maken van de regeling?
Ja, mits u blijft wonen binnen de postcoderoos. Anders kunt u de rechten (certificaten) verkopen aan iemand binnen de postcoderoos, b.v. de nieuwe eigenaar van het huis. Voor meer info klik hier.

14 Kunnen bij overlijden mijn erfgenamen de zonnepanelenregeling overnemen?
Ja, als uw erfgenamen wonen binnen de postcoderoos. En anders kunnen de erfgenamen de rechten (certificaten) verkopen aan iemand die binnen de postcoderoos woont, bv aan de nieuwe eigenaar van het huis.Voor meer info klik hier.

15 Word ik automatisch lid van de coöperatie?
Ja, als u mee doet met het zonnepanelenproject tekent u ook voor het lidmaatschap van de coöperatie.

16 Is alles voldoende goed verzekerd?
Ja, we hebben sluitende afspraken met de dakeigenaren gemaakt. Wij hebben evt. schade aan de panelen door onverwachte gebeurtenissen afgedekt middels een verzekering. Met de dakeigenaren is een overeenkomst gesloten en voor de coöperatie is een aansprakelijkheidsverzekering afgesloten.
Verder is Groenkracht een coöperatie UA (uitsluiting van aansprakelijkheid); wat met name de leden beschermd.

17 Hoe lang gaan de panelen mee?
De panelen hebben een levensduur van meer dan 30 jaar. Voor het project gaan we er van uit dat ze minimaal 15 jaar meegaan. Dat wordt ook door de installateur gegarandeerd. De verwachting is dat ze echter veel langer goed werkend blijven.

18 Ik wil graag meer weten over de AGEM.
Klik op presentatie 1 of presentatie2 waarin de AGEM uitleg geeft over haar organisatie en toekomst of kijk op www.agem.nu.